Vadat enni jó. Jó, mert finom, magas biológiai és élvezeti értékkel bíró, természetes környezetből származó, egészséges táplálék. A vadhúsok kalória tartalma a házi húsokénak fele vagy még annál is kevesebb, hasonló, mint a halhúsoké. A vadhús függést okoz. Máig érzem a feleségem édesapja által készített vaddisznósült ízét. Mindig azzal várt…
A keszthelyi Vadaskert Vendéglőt szinte mindenki ismeri a Balaton környékén, hiszen több mint 50 éve várja vendégeit. A Festeticsek egykori vadasparkjának területén, e hely tradícióit, a vendéglátás hagyományait őrizve, egyre szépülő környezetben, nagyon finom ételekkel és sok-sok szeretettel fogadjuk a vendégeinket. Visszatérő vendégeink véleménye szerint szerethető étterem vagyunk. …
Két éve, mikor megvásároltuk, bővítettük, frissítettük a nagy hagyományú csárda kínálatát. Természetesen megtartottuk a közkedvelt vadételeinket, a szarvashúsból készült hortobágyit, a vadragulevest, a vegyes vadpörköltet hagymás dödöllével, a tűzdelt szarvas sültet, a vadast. De a fiatalabbak ízlésére is figyelve, új ételeket is kínálunk vendégeinknek, pl. szarvas burgert vagy füstölt húsos vaddisznóraguval, erdei gombával, parmezán sajttal gazdagított széles metéltet. Tavaszra elkészül a hal- és grillkertünk, melyben hal ételeinket is autentikusan tudjuk elkészíteni.
Az egyik legnagyobb kihívás a halászlé! A legtöbben azt mondják, játszi könnyedséggel elkészíthető. A magabiztosság itt meg is áll. Amint kóstolásba kezdünk az éttermek halászlevei között, gyorsan meg tapasz taljuk, hogy talán könnyű elkészíteni, de mégis csak nagyon keveseknek sikerül… Magam is halászléfüggő vagyok. Körbeettem az országot, keresve, hogy hol készítik a legfinomabbat. Órákat beszélgettünk a hallé készítéséről. Sokáig kerestük a jó alapanyagot. Azt a pontyot, amelyik nem iszapízű, azt a piros paprikát, amelyik egyszerre ízesíti és sűríti a hallevet, de nem lesz tőle keserű. Természetesen ragaszkodunk a magyar vöröshagymához, fokhagymához és cseresznyepaprikához. Azt is tudjuk, hogy a vendégeink nem szeretik, ha az eléjük tálalt halételekben szálka van, ezért a pontyot irdaljuk, szálkátlanítjuk.